|
|
Registros recuperados : 29 | |
4. | | CARLOS, A. L. X.; MENEZES, J. B.; COSTA, F. B. da; NOGUEIRA, L. S.; GUIMARÃES, I. P. Efeito de FreshSeal no prolongamento da vida útil pós-colheita de melões Charentais. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 389, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
5. | | COSTA, F. B. da; MENEZES, J. B.; ALVES, R. E.; NUNES, G. H. S.; MARACAJÁ, P. B. Armazenamento refrigerado do mamão Havaí 'Golden' produzido na Chapada do Apodi ? RN - Brasil. MENEZES, J. B.; ALVES, R. E.; NUNES, G. H. S.; MARACAJÁ, P. B. Revista Verde de Agroecologia e Desenvolvimento Sustentável, Mossoró, v. 5, n. 4, p. 37-54, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
6. | | GUIMARAES, A. A.; SOUZA, P. A. de; MENEZES, J. B.; GOMES JUNIOR, J.; CARNEIRO, C. R.; COSTA, F. B. da. Armazenamento refrigerado de melao Galia 'Solarking'. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, jul. 2001. 1 CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 41. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
7. | | FREITAS, D. F. de; OLIVEIRA, M. de; MOURA, A. R. B. de; COSTA, F. B. da; SIMÕES, A. do N. Qualidade pós-colheita de melão amarelo cv Golde Mine cultivado organicamente. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 490, jul. 2004. Suplemento. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
8. | | FREITAS, R. V. da S.; SOUZA, P. A. de; SENHOR, R. F.; MOURA, C. F. H.; COSTA, F. B. da. Post-harvest storage of papaya fruits coated with extracts of leaves and fruits of neem. Revista Caatinga, Mossoró, v. 31, n. 2, p. 290-296, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
9. | | GOMES JUNIOR, J.; MENEZES, J. B.; SOUZA, P. A. de; GUIMARAES, A. A.; COSTA, F. B. da. Susceptibilidade ao frio de melao amarelo AF 646. Horticultura Brasileira, Brasilia, v.18, p.310-311, jul. 2000. Suplemento. Trabalho apresentado no 40. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2000. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
10. | | SIMÕES, A. do N.; MOREIRA, S. I.; COSTA, F. B. da; ALMEIDA, A. R. de; SANTOS, R. H. S.; PUSCHMANN, R. Densidade populacional e idade de colheita de cenoura para produção de minicenoura. Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 28, n.2, p.147-154, abr. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
11. | | SOUZA, P. A. de; MENEZES, J. B.; COSTA, F. B. da; GOMES JUNIOR, J.; ANDRADE, J. C. de; JUNIOR S; J. J. dos. Armazemamento refrigerado de melao Galia 'Solarking', sob atmosfera modificada. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, jul. 2001. 1 CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 41. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
13. | | LIMA, M. A. L. de; MENEZES, J. B.; CASTRO, R. S. de; NUNES, G. H. de S.; SOUZA, P. A. de; COSTA, F. B. da. Estrutura das agroíndustrias do agropólo Mossorró-Assu frente as exigências dos importadores. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 336, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
14. | | SIMÕES, A. do N.; MENEZES, J. B.; NUNES, G. H. S.; FREITAS, D. F. de; GOMES JÚNIOR, J.; COSTA, F. B. da; MEDEIROS, P. H. de. Armazenamento refrigerado de híbridos de melão amarelo submetidos a diferentes épocas de colheita. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 23, n. 1, p. 112-116, jan./mar. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
15. | | MENDONÇA, F. V. de S.; MENEZES, J. B.; MENDONÇA JÚNIOR, C. F. de; SIMÕES, A. do N.; COSTA, F. B. da; PRAXEDES, S. C. Armazenamento refrigerado de melão Cantaloupe Torreon sob atmosfera modificada. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 383, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
16. | | SENHOR, R. F.; COSTA, F. das C. R. da; MENEZES, J. B. de; SOUZA, P. A. de; CARNEIRO, C. R.; ANDRADE, J. C. de; COSTA, F. B. da. Armazenamento refrigerado de melão Frevo produzido na época das chuvas. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 329, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
17. | | SOUZA, P. A. de; MENEZES, J. B.; COSTA, F. B. da; GUIMARAES, A. A.; SIMOES, A. do N.; MENDONCA, F. V. de S. Armazenamento refrigerado de melão Galia 'Galileu', sob condicoes de atmosfera modificada. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 19, n. 2, jul. 2001. 1 CD-ROM. Suplemento. Trabalho apresentado no 41. Congresso Brasileiro de Olericultura, 2001. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
18. | | COSTA, F. B. da; MENEZES, J. B.; SOUZA, P. A. de; NUNES, G. H. de S.; ANDRADE, J. C. de; SOLON, K. N.; CUNHA, E. M. da. Armazenamento refrigerado de melão Gália Solarnet. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 328, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
19. | | GONDIM, A. R. de O.; PORTO, D. R. de Q.; NEGREIROS, M. Z. de; MENEZES, J. B. de; MEDEIROS, J. F. de; COSTA, F. B. da. Armazenamento sob atmosfera modificada de melão Cantaloupe Torreon cuiltivado em diferentes tipos de cobertura de solo e lâminas de irrigação. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, jul. 2003. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 43º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2003. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 21, n. 2, p. 378, jul. 2003. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
20. | | MOREIRA, J. N.; SILVEIRA, S. F.; SOUSA JÚNIOR, A. J. L.; SANTOS, M. A. dos; NUNES, G. H. S. N.; COSTA, F. B. da. Caracteres agronômicas de cultivares de batata-doce: I - Colheita aos quatro meses. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 374, jul. 2004. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
| |
Registros recuperados : 29 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Rondônia. Para informações adicionais entre em contato com cpafro.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
31/03/2023 |
Data da última atualização: |
31/03/2023 |
Autoria: |
ARTÊNCIO, M. M.; CASSAGO, A. L. L.; SILVA, R. K. da; CARVALHO, F. M.; COSTA, F. B. da; ROCHA, M. T. L.; GIRALDI, J. de M. E. |
Afiliação: |
MATEUS MANFRIN ARTÊNCIO; ALVARO LUIS LAMAS CASSAGO; RENATA KELLY DA SILVA, CPAF-RO; FABIANA M. CARVALHO; FERNANDO BATISTA DA COSTA; MARINA TOLEDO LOURENÇAO ROCHA; JANAINA DE MOURA ENGRACIA GIRALDI. |
Título: |
The impact of coffee origin information on sensory and hedonic judgment of fine Amazonian robusta coffee. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Sensory Studies, e12827, 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Through the lens of predictive processing theory, perception is shaped by expecta- tions we create about object information, including food products, and their match/ mismatch with sensory stimuli. The popularity of labelling origin information to enhance product value has been spread to high-quality foods, particularly as geo- graphical indication (GI). The question we propose is whether the coffee's origin information can affect the sensory perception and hedonic judgment given by profes- sional coffee tasters. Participants were divided into groups according to GI cue provi- sion (absent, GI cue, GI storytelling) associated to the coffee sample served. Origin information proved to significantly affect participants' sensory perception, but not hedonic judgment. Precisely, participants judged acidity and overall flavor as more intense after reading the story whereas higher ratings of nutty, cacao, and caramel notes were given when origin was absent. It is likely that, origin and sorytelling influ- enced participants' expectations and sensory perception. Oppositely, a better percep- tion of flavor notes was observed only in the absence of information |
Palavras-Chave: |
Coffee; Enhance product value; Sensory perception. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01858naa a2200229 a 4500 001 2152906 005 2023-03-31 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARTÊNCIO, M. M. 245 $aThe impact of coffee origin information on sensory and hedonic judgment of fine Amazonian robusta coffee.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThrough the lens of predictive processing theory, perception is shaped by expecta- tions we create about object information, including food products, and their match/ mismatch with sensory stimuli. The popularity of labelling origin information to enhance product value has been spread to high-quality foods, particularly as geo- graphical indication (GI). The question we propose is whether the coffee's origin information can affect the sensory perception and hedonic judgment given by profes- sional coffee tasters. Participants were divided into groups according to GI cue provi- sion (absent, GI cue, GI storytelling) associated to the coffee sample served. Origin information proved to significantly affect participants' sensory perception, but not hedonic judgment. Precisely, participants judged acidity and overall flavor as more intense after reading the story whereas higher ratings of nutty, cacao, and caramel notes were given when origin was absent. It is likely that, origin and sorytelling influ- enced participants' expectations and sensory perception. Oppositely, a better percep- tion of flavor notes was observed only in the absence of information 653 $aCoffee 653 $aEnhance product value 653 $aSensory perception 700 1 $aCASSAGO, A. L. L. 700 1 $aSILVA, R. K. da 700 1 $aCARVALHO, F. M. 700 1 $aCOSTA, F. B. da 700 1 $aROCHA, M. T. L. 700 1 $aGIRALDI, J. de M. E. 773 $tJournal of Sensory Studies, e12827, 2023.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|